• +36 77 542 007
  • Hétfő - Péntek 8.00 - 17.00
  • info(kukac)rollo.hu
Hungarian English German

Egyedi gyártástechnológia kifejlesztése. Prototipus berendezés kifejlesztése. - GINOP-2.1.1-15-2015-00114

Műanyagipari élvédő rendszerek üvegszál-szövettel történő extrúziós összeépítésére szolgáló korszerű, egyedi gyártástechnológia kifejlesztése és komplex ipari megvalósítása. Prototipus berendezés kifejlesztése.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (a továbbiakban: GINOP) keretén belül „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú felhívást tett közzé, melyre Kedvezményezett GINOP-2.1.1-15-2015-00114.
A Projektre megítélt támogatás összege 223 461 430 Ft, azaz kétszázhuszonhárommilliónégyszázhatvanegyezer-négyszázharminc forint.
A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 56.9 %-a.
A projekt keretében eszközbeszerzésre kerül sor a Rolló Kft. székhelyén, Balotaszállás, I. ker. 95. alatt.
 

Műanyagipari élvédő rendszerek üvegszál-szövettel történő extrúziós összeépítésére szolgáló korszerű, egyedi gyártástechnológia kifejlesztése és komplex ipari megvalósítása. Prototipus berendezés kifejlesztése konzorciumi partnerek együttműködésével.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása” tárgyú felhívás keretében „Műanyagipari élvédő rendszerek üvegszál-szövettel történő extrúziós összeépítésére szolgáló korszerű, egyedi gyártástechnológia kifejlesztése és komplex ipari megvalósítása. Prototipus berendezés kifejlesztése.” címmel konzorciumi együttműködéssel fog megvalósulni pályázat a Széchenyi 2020 program keretében 223,4 millió forint európai uniós támogatás segítségével.

A projekt megvalósítása során a ROLLÓ Műanyaggyártó és Kereskedelmi Kft., mint konzorciumi vezető és a DEÁK DELTA Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., mint konzorciumi partner közösen kifejleszt egy egyedülálló gyártástechnológiát műanyagipari élvédők üvegszövettel történő egylépcsős extrúziós összeépítésére. A kísérleti fejlesztési eredményei alapján létrejön az innovatív technológia kivitelezésére szolgáló gyártósor prototípusa is. A projekt újdonsága a műanyag élvédőt és az üveg-szövetet extrúzióval összeépítő gépészeti berendezés kifejlesztése. Az eljárással egy speciális PVC keverék kifejlesztése történik, amelynek olvadáspontja alacsony, tapadási képessége magas, kémiailag stabil, HCL kiválás-mentes és áramlási tulajdonságai kiválóak. A gyártástechnológiához egyedi extrúder, kalibráló hűtő-rendszer (amely a műanyag élvédő profilt kalibrálja) kifejlesztése, és elektronikus termékoptimalizáló rendszer továbbfejlesztése valósul meg.A projektről bővebb információt a www.rollo.hu és a www.deakdelta.hu oldalakon olvashatnak.

A Projekt megvalósításának időbeli ütemezése
A Projekt kezdete
A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja: 2016.10.01.
Költségek elszámolhatóságának kezdete
A Projekt előkészítési költségei elszámolhatóságának kezdő időpontja: 2014.01.01.
A Projekt költségei elszámolhatóságának kezdő időpontja: 2015.11.04.
A Projekt keretében az ezt követően felmerült kiadásokat lehet elszámolni.
A Projekt fizikai és pénzügyi befejezése
A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018.09.30.
 
A Projekt összköltsége, elszámolható összköltsége, a támogatás forrása, összege
A Projekt elszámolható összköltsége
A Projekt le nem vonható ÁFA-val számított elszámolható összköltsége 392 751 000 Ft, azaz háromszázkilencvenkétmillió-hétszázötvenegyezer forint.
A Projekt költségvetését a Szerződés 1. számú melléklete tartalmazza.
A Projekthez felhasználásra kerülő források
A Projekthez felhasználására kerülő források részletes bontását a Szerződés 2. számú mellékletetartalmazza.
A támogatás összege és intenzitása
A Projektre megítélt támogatás összege 223 461 430 Ft, azaz kétszázhuszonhárommilliónégyszázhatvanegyezer-négyszázharminc forint.
 
A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 56.9 %-a.
Amennyiben az egyes tevékenységekre vonatkozóan a támogatási intenzitás eltér, költségelemenként az eltérő intenzitást a Szerződés 1. számú melléklete tartalmazza.

 

További információ kérhető:

  • Novák Mihály, irodavezető
  • Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.