• +36 77 542 007
 • Hétfő - Péntek 8.00 - 17.00
 • info(kukac)rollo.hu
Hungarian English German

Pályázataink

GINOP-1.2.11-20-2020-00023

Projekt megnevezése

 • „Kapacitás és hatékonyság növelése a PVC újrahasznosítás terén IPAR 4.0 megoldások egyidejű alkalmazásával Technológia modernizáció, kapacitásbővítés, eszközbeszerzés a projekt keretében”
 • a kedvezményezett neve: ROLLÓ Kft.
 • a projekt címe: „Kapacitás és hatékonyság növelése a PVC újrahasznosítás terén IPAR 4.0 megoldások egyidejű alkalmazásával Technológia modernizáció, kapacitásbővítés, eszközbeszerzés a projekt keretében”
 • elszámolható összköltség: 765 000 000Ft
 • támogatás mértéke (%): 50 %
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 382 500 000 Ft
 • a projekt tényleges befejezési dátuma: 2023.03.20.

Projekt tartalmának bemutatása:

Cégünk a pályázat keretében a hulladékfeldolgozási tevékenységét kívánja fejleszteni (PVC hulladékfeldolgozás) amely a pályázati célokhoz kapcsolódik. A pvc hulladék ablakgyártó cégeknél, építőipari cégeknél, egyéb hulladékkezelő cégeknél van jelen, amelyet mi felvásárolunk, majd feldolgozás után, egy részét alapanyag formájában értékesítjük, más részéből készterméket gyártunk.

A projekt keretében eszközbeszerzés valósul meg. 3 db J Well építőipari profil gyártó sor, 1 db Önjáró rakodó gép HYUNDAI R55W-9A, 2 db Jwell Betonacál távtartó profilgyártó sor, 1 db Apro hulladék recikláló rendszer

Az eszközbeszerzéssel cégünk életében a következő eredmények várhatóak :
A XXI. századnak megfelelő termelési struktúra kialakítása :
európai szintű termelékenységi mutatók elérése a szakmán belül:
Profil gyártógépek átlagos teljesítménye eléri a 100 kg/ó –át a korábbi 50-60 kg/ó- val szemben
a gyártási selejt 10%-ról lecsökken 5%-ra az egy dolgozóra jutó ellátható/kiszolgálható/lecsomagolható/kezelhető gépek száma az átlagos 3-ról 5-re emelkedhet köszönhetően a logikusabb gépelrendezésnek valamint az anyagellátás automatizálásának ( anyagfelhordók) valamint a fejlesztés során minden munka hely/poszt/állomás kialakításánál messzemenőkig figyelembe vett ergonómiai kialakítás és mozdulat elemzések
Növekedni fog legalább 20%-al az egy dolgozóra jutó termelési érték. Korábban fel nem használt PVC hulladékok újrahasznosítása: gyógyszeripari „blister” csomagoló fóliák alumíniummal szennyezve,ABS-el szennyezett bútorfóliák, borosüveg kapszulák, PET-el kevert IC tokok, Kábel szigetelés nyesesedéke, Ólommal stabilizált PVC anyagok, új korábban PVC hulladékból nem gyártott termékek bevezetése a piacon olcsóbb receptúrák kidolgozása.

A további eredmények elérését a beszerzendő gépek „okos” technológiai láncba kapcsolásától várjuk, amelyeket Ipar 4.0-s megoldások alkalmazásával érünk el:
-Big –data elemzés a selejtgyártás előre jelzésére, adaptív karbantartáshoz
-Rezgés diagnosztika minden gépen a hibák előre jelzésére
-Táv elérés a gépsoroknál a gyorsabb hiba elhárításhoz
-A gépek hálózatba kapcsolása a gépenkénti általános ás automatikus technológiai adat gyűjtés és elemzés a termelési adatok ellenőrzésére valamint a termék minőség javítására

További eredmények:
50%-al nő a korábban technológiai korlát miatt be nem gyűjtött PVC hulladékok mennyisége
40%-al csökken a véglegesen fel nem használható PVC tartalmú technológiai hulladékok kibocsátása

A projekt megvalósításának időszaka: 2022.01.27.-2023.03.20.

Projekt azonosítószáma

GINOP-4.1.4-19-2020-02438

Projekt megnevezése

Napelemes rendszer telepítése a ROLLÓ Kft. Balotaszállás hrsz.:0121/65 telephelyén

 • a kedvezményezett neve: ROLLÓ Kft.
 • a projekt címe: Napelemes rendszer telepítése a ROLLÓ Kft. Balotaszállás hrsz.:0121/65 telephelyén
 • elszámolható összköltség: 34 437 195 Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 18 940 457 Ft
 • támogatás mértéke (%-ban): 54,99%

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében megvalósítani kívánt fejlesztés célja gazdasági megtérülő, környezetbarát megújuló energia termelő berendezések telepítése. A kivitelezési munkálatok során napelemes rendszer kerül kiépítése Balotaszállás 0121/65 hrsz. ingatlanon található épület tetőszerkezetén. Tekintettel arra, hogy jelen projekt keretében kizárólag napelemes rendszer kerül kiépítésre, Energetikai számítások és minőségtanúsítványok nem készülnek. Az éves villamos energia fogyasztás (részben) megújuló energia alapú fedezésére kerül a napelemes villamosenergia-termelő rendszer kiépítésre.  A rendszer által megtermelt villamos energia várható éves mennyisége 124,155 kWh, mely hatására az épület hálózati villamos energia igénye jelentősen lecsökken.

A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásnak csökkentése, mérsékelt fosszilis energia felhasználás hozzájárulva az ország megújuló energiaforrás-felhasználás növelés céljának eléréséhez.

A projekt megvalósításának időszaka: 2021.01.08-2022.02.10.

Projekt azonosítószáma

GINOP-8.3.5-18

Projekt megnevezése

MXK-132 M Extruder sor beszerzése

 • a kedvezményezett neve: ROLLÓ Kft.
 • a projekt címe: MXK-132 M Extruder sor beszerzése
 • elszámolható összköltség: 55 000 000 Ft
 • vissza térítendő támogatás összege: 49 500 000 Ft

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A fejlesztés eredményeként a beszerzendő géppel modernebb, a felhasznált alapanyagokból értékesebb produktumot tudunk létrehozni, növelve ezáltal versenyképességét mind a hazai, mind pedig az exportpiacokon. Az előállított termékek értékesebbek, finomabban kidolgozottak, magasabb szintű vevői igények kielégítésére képesek. termelési hatékonyságban, minőségben, volumenben erősíteni kell a jelenlegi előállítási folyamatokat.
A cég a külpiac aktív szereplője ezért, olyan beruházás valósult meg, amelyek a meglévő termelési technológia hozzáadott-értéknövekedést eredményező módon fejlesztjük.

A gépsor lehetővé teszi, hogy a megnövekedett vevői igényeket a korábbitermelési körülményeinkhez képest gazdaságosabban és kellő időben,biztonsággal ki is tudjuk szolgálni.A kulcs a hat modulos gyártó szerszámban van , amely mintegy háromszorossebességgel tud gyártani (36m/óra).Ennek az egységnek a teljesítményére van fölemelve az alap gépegységekképessége:

- megerősített hajtómű

- növelt hatásfokú vákuumasztal

- 6 modulos lehúzó

A robusztusabb kialakítás biztonságos termelést eredményez , ezzel agyártásközi selejt mennyisége is csökken a váratlan meghibásodásokmegszűnésével.

A vezérlés korszerű PLC -s rendszer érintő képernyős, felhasználó barát környezetével. A távoli elérés lehetőségével a munkaidőn túl ill. más földrajzi helyről a szakértők ellenőrizni, korrigálni illetve javítani is tudják.

A projekt megvalósításának időszaka: 2018.11.01-2019.03.01

Projekt azonosítószáma

GINOP-4.1.4-19-2020-02457

Projekt megnevezése

Napelemes rendszer kiépítése és világításkorszerűsítés a ROLLÓ Kft. székhelyén

 • a kedvezményezett neve: ROLLÓ Kft.
 • a projekt címe: Napelemes rendszer kiépítése és világításkorszerűsítés a ROLLÓ Kft. székhelyén
 • elszámolható összköltség: 83 186 620Ft
 • vissza nem térítendő támogatás összege: 45 752 641 Ft
 • a támogatás mértéke (%-ban): 55%
 • A projekt tényleges befejezése: 2022.10.04.

 

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében megvalósítani kívánt fejlesztés célja gazdasági megtérülő, környezetbarát megújuló energia termelő berendezések telepítése, valamint világításkorszerűsítés megvalósítása. A kivitelezési munkálatok során napelemes rendszer kerül kiépítése Balotaszállás 0131/54. hrsz. ingatlanon található épületek tetőszerkezetén, valamint a világítótestek energiatakarékos fényforrásokra történő cseréje is megtörténik. A kiinduló állapotban az épület teljes villamos energia igénye 1.565.482 kWh, ennek (részben) megújuló energia alapú fedezésére kerül a napelemes villamosenergia-termelő rendszer kiépítésre. A rendszer által megtermelt villamos energia várható éves teljesítménye  304.436 kWh, névleges teljesítménye 276,76 kWp   mely hatására az épület hálózati villamos energia igénye jelentősen lecsökken. A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése.

A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásnak csökkentése, mérsékelt fosszilis energiafelhasználás hozzájárulva az ország megújuló energiaforrás-felhasználás növelés céljának eléréséhez.

A projekt megvalósításának időszaka: 2021.01.08.-2022.10.04.

PROJEKTINFORMÁCIÓK

 

Projekt azonosítószáma
GINOP-4.1.4-19-2020-00480

Projekt megnevezése
Napelemes beruházás és világításkorszerűsítés a Rolló Kft. -nél

• a kedvezményezett neve: ROLLÓ Kft.
• a projekt címe: Napelemes beruházás és világításkorszerűsítés a Rolló Kft. -nél
• elszámolható összköltség: 89 931 720 Ft
• vissza nem térítendő támogatás összege: 49 462 446 Ft
• a támogatás mértéke: 55%

Projekt tartalmának bemutatása:
A projekt keretében napelemes rendszer kerül kiépítésre, továbbá világításkorszerűsítési munkálatok kerülnek megvalósításra, melyek célja gazdaságilag megtérülő, környezetbarát megújuló energiatermelő berendezés telepítése és korszerű eszközök beépítése a hálózati villamosenergia igény csökkentésének érdekében.
A fejlesztés során Rolló Kft. 6412 Balotaszállás, I. ker. 95./A 0133/44 helyrajzi számú telephelyén napelemes rendszer kerül kiépítésre, melynek a névleges teljesítménye 309,4 kW.

Az épületekre összesen 670 db Talesun TPL672M 445 és 25 db Talesun TPL672M 450 M típusú; Névleges teljesítmény: 309,4 kW napelemtábla került telepítésre.

A világításkorszerűsítés során 2x58W-os fénycsövek cseréje 2x22W-ra: 94 db, 2x58W-os fénycsövek+ armatúra cseréje 2x22W-ra: 48 db, 36W-os lámpák cseréje 18W-os LED lámpatestekre: 19 db kerül kicserélésre korszerű LED világítótestre.
A projekt hosszú távú közvetlen céljai között szerepel a működési költségek csökkentése, a magasabb komfortfokozat elérése. A projekt hosszú távú közvetett céljai elsősorban az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásnak csökkentése, mérsékelt fosszilis energia-felhasználás hozzájárulva az ország megújuló energiaforrás-felhasználás növelés céljának eléréséhez.


A projekt megvalósításának időszaka: 2021.10.07. – 2022.09.30.